Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade
du trenger til bunnen: 1pk Bixit ca 100g usaltet pistasjnøtter Evt 50g smør til midten: 200g kremost (jeg brukte philadelphia light) 250g sukker 1ts kardemomme 4 store egg, romtemperatur 1 boks seterrømme (jeg brukte tyrkisk youghurt for å få en friskere kake) 125ml eplejuice 2ss hvetemel 2ts vaniljepulver til toppen: 1 beger crème fraîche 150g hvit sjokolade til pynt (valgfritt) : ca. 50g pistasjnøtter, hakket physalis olivero pistasjekrem ovns temp. 180C bakepapirkledt springform Sånn gjorde jeg det: Ha pistasjenøttene i en blender til nøttesmøret skiller seg ut. Ha i kjeks til du får en passe konsistens (du kan ha i smør om du vil, men jeg mener at nøttefettet holder- da blir ikke bunnen så hard heller). Bre massen i springform med bakepapir så jevnt som mulig og stek i ca 15 min. avkjøl. Lag midten. Bland kremost, kardemomme og sukker i en stor bolle. Rør til den er helt jevn. Ha i egg, et om gangen. Rør go...
Så flink du er Lene! Fine bilder, men gjemme seg bak lysekrona på den måten da gitt....!? Synes det var flott med første "temakveld" hos deg masse deilig mat og hyggelig selskap med jentene som slo ut håret:)
SvarSlettEN veldig koselig kveld, men jeg tok ikke bilder av maten. men det gjorde anine. skal få henne til å legge de ut :)
SvarSlett