Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade



du trenger 

til bunnen:
1pk Bixit
ca 100g usaltet pistasjnøtter
Evt 50g smør

til midten:
200g kremost (jeg brukte philadelphia light)
250g sukker
1ts kardemomme
4 store egg, romtemperatur
1 boks seterrømme (jeg brukte tyrkisk youghurt for å få en friskere kake)
125ml eplejuice
2ss hvetemel
2ts vaniljepulver

til toppen:
1 beger crème fraîche
150g hvit sjokolade

til pynt (valgfritt) :
ca. 50g pistasjnøtter, hakket
physalis
olivero pistasjekrem

ovns temp. 180C
bakepapirkledt springform

Sånn gjorde jeg det:

Ha pistasjenøttene i en blender til nøttesmøret skiller seg ut. Ha i kjeks til du får en passe konsistens (du kan ha i smør om du vil, men jeg mener at nøttefettet holder- da blir ikke bunnen så hard heller). Bre massen i springform med bakepapir så jevnt som mulig og stek i ca 15 min. avkjøl.

Lag midten. Bland kremost, kardemomme og sukker i en stor bolle. Rør til den er helt jevn. Ha i egg, et om gangen. Rør godt. Tilsett  tyrkisk youghurt ( evt. Seterrømme), eplejus, mel og vaniljeog rør til du har en jevn fin masse igjen.

Hell massen over den avkjølte bunnen og stek i ca 1 time midt i ovnen  (ha en langpanne med vann i bunnen av ovnen – det gjør at bunnen ikke blir så hard) – jeg senket temperaturen til150 grader etter ca en halv time. Avkjøl
Lag toppen. Smelt hvit sjokolade i vannbad. Tilsett crème fraîche og rør til du har en glatt glasur. Hell massen over den litt lunkne kaken og la stå til avkjøling på benken. Når den er ferdig avkjølt settes den i kjøleskapet natten over.
Jeg pyntet kaken med hakkede og ristede pistasjekjerner og en physalis på hvert stykke og serverte den med litt pistasjekrem fra Olivero&co på hver asjett.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gourmet-treff hos Hege 22 september