Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade
du trenger
til bunnen:
1pk Bixit
ca 100g usaltet pistasjnøtter
Evt 50g smør
til midten:
200g kremost (jeg brukte philadelphia light)
250g sukker
1ts kardemomme
4 store egg, romtemperatur
1 boks seterrømme (jeg brukte tyrkisk youghurt for å få en friskere
kake)
125ml eplejuice
2ss hvetemel
2ts vaniljepulver
til toppen:
1 beger crème fraîche
150g hvit sjokolade
til pynt (valgfritt) :
ca. 50g pistasjnøtter, hakket
physalis
olivero pistasjekrem
ovns temp. 180C
bakepapirkledt springform
Sånn
gjorde jeg det:
Ha
pistasjenøttene i en blender til nøttesmøret skiller seg ut. Ha i kjeks til du
får en passe konsistens (du kan ha i smør om du vil, men jeg mener at
nøttefettet holder- da blir ikke bunnen så hard heller). Bre massen i
springform med bakepapir så jevnt som mulig og stek i ca 15 min. avkjøl.
Lag midten. Bland kremost, kardemomme og sukker i
en stor bolle. Rør til den er helt jevn. Ha i egg, et om gangen. Rør godt.
Tilsett tyrkisk youghurt ( evt. Seterrømme),
eplejus, mel og vaniljeog rør til du har en jevn fin masse igjen.
Hell massen over den avkjølte bunnen og stek i ca 1 time
midt i ovnen (ha en langpanne med vann i
bunnen av ovnen – det gjør at bunnen ikke blir så hard) – jeg senket
temperaturen til150 grader etter ca en halv time. Avkjøl
Lag toppen. Smelt hvit sjokolade i vannbad. Tilsett crème
fraîche og rør til du har en glatt glasur. Hell massen over den litt lunkne
kaken og la stå til avkjøling på benken. Når den er ferdig avkjølt settes den i
kjøleskapet natten over.
Jeg pyntet kaken med hakkede og ristede pistasjekjerner og
en physalis på hvert stykke og serverte den med litt pistasjekrem fra Olivero&co på hver
asjett.
Kommentarer
Legg inn en kommentar