Panna-Cotta med jordbærsuppe



Oppskrift til 4 porsjoner

5 dl fløte
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
revet skall av 2 lime

500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok mens du legger gelatinplatene i kaldt vann. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Tilsett revet limeskall og fordel blandingen i 4 passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet.

Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender. Sil suppen og sett den kaldt. Ved servering heller du suppen over panna- cottaen og pynter glasset med et jordbær.


Denne desserten ble servert på mitt første gourmet treff. 
Til  desserten ble det servert en lett musserende italiensk hvitvinSaracco Moscato d'Asti

Hege

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade

Gourmet-treff hos Hege 22 september

Oppstart