Panna-Cotta med jordbærsuppe
Oppskrift til 4 porsjoner
5 dl fløte
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
revet skall av 2 lime
500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok mens du legger gelatinplatene i kaldt vann. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Tilsett revet limeskall og fordel blandingen i 4 passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet.
Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender. Sil suppen og sett den kaldt. Ved servering heller du suppen over panna- cottaen og pynter glasset med et jordbær.
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
revet skall av 2 lime
500 g jordbær, renset
1 dl sukker
1 dl vann
1/2 ts finhakket, frisk ingefær
saft av 1 lime
evt. friske jordbær til pynt
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok mens du legger gelatinplatene i kaldt vann. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Tilsett revet limeskall og fordel blandingen i 4 passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den er stivnet.
Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, jordbær, ingefær og limesaft sammen i en blender. Sil suppen og sett den kaldt. Ved servering heller du suppen over panna- cottaen og pynter glasset med et jordbær.
Denne desserten ble servert på mitt første gourmet treff.
Til desserten ble det servert en lett musserende italiensk hvitvin: Saracco Moscato d'Asti
Til desserten ble det servert en lett musserende italiensk hvitvin: Saracco Moscato d'Asti
Hege
Kommentarer
Legg inn en kommentar