Bruschetta med tomat og basilikum
Ingredienser:
1/2 løk
Etpar fedd
hvitløk
Balsamico
til servering.
|
Framgangsmåte:
Sett
stekeovnen på 180 grader.
Skjær
baguetten på skrå, i ca. 1 cm tykke skiver.
Legg
de på et bakepapirkledd steikebrett.
Pensle
på olivenolje på begge sider av baguette-skivene.
Sett
de i ovnen til de er gylne og litt sprø.
Skrell
hvitløkbåtene og gni de stekte baguetteskivene inn med litt hvitløk.
Kok
opp en gryte med litt vann.
Snitt
ett kryss i toppen på hver tomat og ha de i det kokende vannet i ca. 15 sek.
Legg
de over i iskaldt vann. Flå deretter av skinnet.
Del
tomatene i to og ta ut innmaten.
Skjær
tomatkjøttet i fine små terninger.
Skrell
og finhakk løk .
Finhakk
eller riv basilikum.
Tilsettt
ca et fedd hvitløk
Bland
alt forsiktig sammen og smak til med salt og nykvernet pepper.
Ha litt balsamico på hver asjett og legg opp to baguetteskiver. Ha ca. 1 ss av tomatblandingen på hver baguetteskive.
Server!
|
Kommentarer
Legg inn en kommentar