Bruschetta med tomat og basilikum





Ingredienser:
1/2   løk
Etpar fedd hvitløk
Balsamico til servering.

Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær baguetten på skrå, i ca. 1 cm tykke skiver.
Legg de på et bakepapirkledd steikebrett.
Pensle på olivenolje på begge sider av baguette-skivene.
Sett de i ovnen til de er gylne og litt sprø.

Skrell hvitløkbåtene og gni de stekte baguetteskivene inn med litt hvitløk.
Kok opp en gryte med litt vann.
Snitt ett kryss i toppen på hver tomat og ha de i det kokende vannet i ca. 15 sek.
Legg de over i iskaldt vann. Flå deretter av skinnet.

Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Skjær tomatkjøttet i fine små terninger.
Skrell og finhakk løk .
Finhakk eller riv basilikum.
Tilsettt ca et fedd hvitløk
Bland alt forsiktig sammen og smak til med salt og nykvernet pepper.

Ha litt balsamico på hver asjett og legg opp to baguetteskiver.  Ha ca. 1 ss av tomatblandingen på hver baguetteskive.

Server!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade

Gourmet-treff hos Hege 22 september

Oppstart