Spicy Kyllingsuppe
Ingredienser (til 7 pers)
- 7 kyllingfileter
- olje/smør
- salt
- pepper
- 2 løk
- 3 cm fersk ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 1,5 rød chili
- nøytral olje
- 4 gulrot
- 1 syrlig fast eple
- 3 ts "hot" karri
- 2,5 l hønsebuljong
- 2 bokser kokosmelk
- salt
- pepper
Fremgangsmåte
Rå
kyllingfileter stekes i ovnen (kan selvsagt brunes i panne, men jeg liker best
å ta dem ca 20 min i ovn på 220 grader), med litt salt og pepper. Avkjøles og deles i terninger.
Rens og finhakk løk, ingefær, hvitløk og chili (Chili deles i to og de hvite frøene fjernes).
Varm nøytral olje i en gryte og la løk, ingefær, hvitløk og chili surre et par min, før revet gulrot og eple i terninger tilsettes. Dryss over karri og la alt surre et par min før hønsebuljong helles over. Kok opp og la trekke i ca min. Tilsett kokosmelk og la trekke et par min Tilsett kylling og smak til med salt og pepper. La alt bli gjennomvarmt. Server med naanbrød.
Kommentarer
Legg inn en kommentar