Spicy Kyllingsuppe



Ingredienser (til 7 pers)

  • 7 kyllingfileter
  • olje/smør
  • salt
  • pepper
  • 2 løk
  • 3 cm fersk ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,5 rød chili
  • nøytral olje
  • 4 gulrot
  • 1 syrlig fast eple
  • 3 ts "hot" karri
  • 2,5 l hønsebuljong
  • 2 bokser kokosmelk
  • salt
  • pepper
Fremgangsmåte
Rå kyllingfileter stekes i ovnen (kan selvsagt brunes i panne, men jeg liker best å ta dem ca 20 min i ovn på 220 grader), med litt salt  og pepper. Avkjøles og deles i terninger.

Rens og finhakk løk, ingefær, hvitløk og chili (Chili deles i to og de hvite frøene fjernes).
Varm nøytral olje i en gryte og la løk, ingefær, hvitløk og chili surre et par min, før revet gulrot og eple i terninger tilsettes. Dryss over karri og la alt surre et par min før hønsebuljong helles over. Kok opp og la trekke i ca min. Tilsett kokosmelk og la trekke et par min Tilsett kylling og smak til med salt og pepper. La alt bli gjennomvarmt. Server med naanbrød.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade

Gourmet-treff hos Hege 22 september

Oppstart