Naanbrød
NAAN
- 2 ss tørrgjær
- 4 ss lunken melk
- 2 ss sukker
- 450 g hvetemel
- 1 ss bakepulver
- ½ ss salt
- 1½ dl melk
- 1½ dl yogurt naturell
- 1 vispet egg
- 2 ss klaret smør
- mel til utbaking
klaret
smør/olje/youghurt til smøring .
Bland
gjær, lunken melk og sukker, sett til side på et lunt sted til det begynner å
skumme. Bland mel, bakepulver og salt i en stor bakebolle. Lag en grop i midten
og tilsett gjærblandingen, melken, yoghurten, egg og klaret smør. Bland alle
ingrediensene godt. Kna deigen godt. Dekk bollen med plast eller et tett lokk
og la stå til den er hevet til dobbel størrelse. Gjerne i kjøleskap, natten
over.
Varm ovnen til 200 grader.
Varm ovnen til 200 grader.
Arbeid
deigen på et melet underlag. Kjøleskapskald deig er lett å kjevle ut - og jeg droppet ekstra mel. Del opp i
store boller og kjevle hver enkelt til ønsket størrelse og 3 mm tykk. Pensle med
litt youghurt eller olje og ha på ønsket krydder. Jeg brukte youghurt og
krydret med svartkummin på noen og nigellafrø på noen. Stek i 10-12 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar