Naanbrød



NAAN
  • 2 ss tørrgjær
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ss sukker
  • 450 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • ½ ss salt
  • 1½ dl melk
  • 1½ dl yogurt naturell
  • 1 vispet egg
  • 2 ss klaret smør
  • mel til utbaking
klaret smør/olje/youghurt til smøring .
Bland gjær, lunken melk og sukker, sett til side på et lunt sted til det begynner å skumme. Bland mel, bakepulver og salt i en stor bakebolle. Lag en grop i midten og tilsett gjærblandingen, melken, yoghurten, egg og klaret smør. Bland alle ingrediensene godt. Kna deigen godt. Dekk bollen med plast eller et tett lokk og la stå til den er hevet til dobbel størrelse. Gjerne i kjøleskap, natten over. 

Varm ovnen til 200 grader.
Arbeid deigen på et melet underlag. Kjøleskapskald deig er lett å kjevle ut - og jeg droppet ekstra mel. Del opp i store boller og kjevle hver enkelt til ønsket størrelse og 3 mm tykk. Pensle med litt youghurt eller olje og ha på ønsket krydder. Jeg brukte youghurt og krydret med svartkummin på noen og nigellafrø på noen. Stek i 10-12 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Stekt ostekake med pistasj og hvit sjokolade

Gourmet-treff hos Hege 22 september

Oppstart